Keittiömestarimme on poiminut listalle Saslikin rakastetuimmat klassikot vuosien varrelta. Näitä annoksia ovat vuosien saatossa nauttineet niin kuninkaalliset kuin kuuluisat rokkistaratkin ja vieraat ympäri maailman.
Saslikissa on tarjolla blinejä ympäri vuoden. Tule maistamaan blinejä, perinteisellä reseptillä jo vuodesta 1972! Saslikista saat myös harvinaista karhua.
Pääruoat tarjoillaan perinteiseen Saslikin tyyliin parilalta runsaiden lisukkeiden kera (juhlamenu tarjoillaan juhlavina lautasannoksina).
-Kabinetit ilman tilavuokraa menun yhteydessä Lue lisää>>
-Trubaduurien ennakkoon tilattavat privaattimusiikkiesitykset.
(Trubaduuriesitykset lauantaisin alkavat jälleen 5.10.) Lue lisää>>
– Olemme avoinna ti-la 16-23 ja 5.10. alkaen, ti-pe 16-23, la 12-23
Ruoanvalmistuksessa käytetään aitoa puuhiiliuunia, joka tuo esiin lihojen ja kalojen parhaat maut. A la cartelta ja menuehdotelmista löydät rakkaudella valmistetut slaavilais-ranskalaisen keittiön parhaat palat!
Punajuurigraavattua merilohta L,G
salaattisikuria, sitrusoliiviöljyä ja hapankermaa
***
Iivanan miekka L,G
Häränsisäfile, lampaanfile, pekoni ja adjikaa kahdella tavalla
(valmistetaan kahdelle tai useammalle henkilölle)
***
Veriappelsiini pot de crème
ja rosmariinicrumblea L,(G)
* Tilattavissa myös kasvisversiona
Ukrainalaista bortštš-keittoa,
briossia ja smetanaa L,(G)
***
Repinin maustehärkä L,G
Paahdettu härän ulkofile, maustekurkku-paprikakastike ja pippurismetana
***
Uunijäätelö Katariina Suurelle L,(G)
Romanovin mansikoita, omenaa ja calvadossiirappia
(valmistetaan kahdelle tai useammalle henkilölle)
Iivanan Menun ja Klassikkomenun pääruoat tarjoillaan parilalta runsaiden lisukkeiden kera:
mm. morkovcha-porkkanasalaattia, mausteista sipulisalaattia, paahdettuja punajuuria ja omenoita tillin kera, valkosipuli-sitruunapapuja, katajanmarjahapankaalia ja Saslikin yrtti-valkosipuliperunoita
Saslikin kuohkea blini L,(G)
perinteisellä reseptillä jo vuodesta 1972
Syö niin monta bliniä kuin jaksat, lisäblinit veloituksetta!
Lisukkeet blinille
Siianmätiä, smetanaa ja punasipulia L,G
Adjika-kreemillä täytettyä kananmunaa L,G
Kylmäsavustettua merilohta M,G
Mustaherukkasilliä M,G
Piparjuurella maustettua katkarapuskagenia L,G
Pikkelöityjä kasviksia M,G
Valkosipulisuolakurkkua ja hunajaa M,G
Rosmariini-metsäsienisalaattia L,G
***
Veriappelsiini pot de crème L,(G)
ja rosmariinicrumblea
Lisähintaan tilattavia:
Siianmäti 30 g +8,00, Muikunmäti 30 g +12,00, Lohenmäti 30 g +7,00, Kolmen mädin lajitelma 45 g +13,50, Merilevämäti 30 g (kasvis) +5,00. Muut lisätäytteet á +6,00
* Ennakkotilauksesta voit vaihtaa menun jälkiruoaksi ”Uunijäätelö Katariina Suurelle” lisähintaan +5,00
est. 1972
(valmistetaan koko pöytäseurueelle,
erityisruokavaliot huomioimme ennakkoilmoituksesta)
Amuse bouche
***
Kevyesti savustettua barbarie-ankanrintaa L,G
piparjuurituorejuustoa, tattaria, yrttisalaattia ja granaattiomenaa
***
Pikkublinit L,(G)
kolmea mätiä ja smetanaa
***
Savulohi-purjopelmenit L
punasipulia ja smetanaa
***
Paahdettua mustekalan lonkeroa L,G
hapokasta Rouille-kastiketta
***
Grillattua karitsan karetta L,G
Mureaa karitsan karetta makurasvalla, valkosipulikreemiä ja konjakki-dijonkastiketta
***
Uunijäätelö Katariina Suurelle L,(G)
Romanovin mansikoita, omenaa ja calvadossiirappia
Ennakkotilauksesta viimeistään 1 vrk ennen tuloa
Ukrainalaista bortštš-keittoa VE
***
Rosmariiniglaseerattu vegaaninen ”tournedos”
ja bearnaisekastiketta VE,G
***
Bourbon-vaniljajäätelöä
ja oliiviöljyä VE,G
L=laktoositon M=maidoton VE=vegaaninen G=gluteeniton (G)=ennakkotilauksesta gluteeniton
Blini, smetana, sipuli, kananmuna ja L, ennakkotilauksesta G
Siianmäti 30 g 22,00
Muikunmäti 30 g 26,00
Lohenmäti 30 g 20,00
Kolmen mädin lajitelma 45 g 29,00
Merilevämäti 30 g kasvis 15,00
Kaviaari 30 g Päivän hintaan
Herkkutatteja smetanassa Julienne ja paahdettua briossia L 14,50
Ukrainalaista bortštš-keittoa, briossia ja smetanaa L, (G) 12,50
Vorschmack perinteisin lisukkein L,G, sis. kalaa 14,00 / 25,00
Zakuska, alkupalat Saslikin tyyliin 26,00
(valmistetaan kahdelle tai useammalle henkilölle, hinta per henkilö)
Savulohi-purjopelmenit, punasipulia ja smetanaa L 16,00
Kevyesti savustettua barbarie-ankanrintaa 14,00
piparjuurituorejuustoa, tattaria, yrttisalaattia ja granaattiomenaa L,G
Punajuurigraavattua merilohta 13,50
salaattisikuria, sitrusoliiviöljyä ja hapankermaa L,G
Suolakurkkua, akaasiahunajaa ja smetanaa L,G 10,50
Karhumaistiainen L,G 19,00
Ylikypsää karhua (50 g) täyteläisessä karhuliemessä
Lämmin kokonainen valkosipulileipä kahdelle L 9,00/kpl
Lämpimän keittiön kulmakivi on aito puuhiiligrilli, jolla lihoihin ja kaloihin saadaan autenttinen maku.
Kaikki pääruoat tarjoillaan parilalta runsaiden lisukkeiden kera:
mm. Morkovcha porkkanasalaattia, mausteista sipulisalaattia, paahdettuja punajuuria ja omenoita tillin kera, valkosipuli-sitruunapapuja, katajanmarjahapankaalia ja Saslikin yrtti- valkosipuliperunoita
Hiillostettua meriahvenen fileetä L,G 33,50
vihreää adjikaa
Grillattua mustekalan lonkeroa L,G 35,50
hapokasta Rouille-kastiketta
Rosmariiniglaseerattu vegaaninen ”tournedos” VE,G 27,50
bearnaisekastiketta
Kanaa Kiev L 29,50
Sitruuna-lehtipersiljavoilla täytetty rapea kananpojan filee
Gruusialainen shish kabob L,G 28,50
Mausteista karitsanjauhelihaa vartaassa, jugurttikastiketta ja
granaattiomenaa
Grillattua karitsan karetta L,G 37,50
Mureaa karitsan karetta makurasvan kera, valkosipulikreemiä ja
konjakki-dijonkastiketta
Repinin maustehärkä L,G 29,50
Paahdettua härän ulkofileetä, maustekurkku-paprikakastiketta ja
pippurismetanaa
Klassikko vuodesta 1972
Iivanan miekka L,G 39,50
Häränsisäfileetä, lampaanfileetä, pekonia ja adjikaa kahdella tavalla
(valmistetaan kahdelle tai useammalle henkilölle, hinta per henkilö)
Klassikko vuodesta 1972
Karhuerikoisuudet
Karhustroganov à la Saslik L,G 59,00
Haudutettua karhua, sieniä, paistisipulia ja suolakurkkua maukkaassa kastikkeessa
Karhunfilevarras brochette L,G 129,00
Savupekoniin käärittyä karhunfileetä ja konjakkikastiketta
Kysy henkilökunnalta muista päivän karhuerikoisuuksista.
Uunijäätelö Katariina Suurelle L, (G) 14,50
Romanovin mansikoita, omenaa ja calvadossiirappia
(valmistetaan kahdelle tai useammalle henkilölle, hinta per henkilö)
Klassikko vuodesta 1972
Veriappelsiini pot de crème L,(G) 13,00
ja rosmariinicrumblea
Papanasi L 14,00
Romanialainen lämmin donitsijälkiruoka tuorejuustolla ja mustikkahillokkeella
Bourbon-vaniljajäätelöä VE,G 8,00
ja oliiviöljyä
UKRAINALAISIA MAKUJA
Rakkaat ystävät,
Olemme poistaneet valikoimistamme kaikki Venäjällä tuotetut tuotteet kannanottonamme sotatoimiin. Haluamme osoittaa suomalaisena perheyrityksenä tukea tarjoamalla ukrainalaisen keittiön ruokia, kuten kievinkanaa, blinejä ja borssikeittoa sekä ukrainalaista vodkaa ja olutta.
Yhdessä voimme auttaa, välittää ja vaikuttaa.
#autaukrainaa #suomalainenperheyritys #helpukraine #kievinkana #borssikeitto #stopwar #ravintolasaslik #asravintolat
Lisätietoja tarjoiltavista annoksista sekä allergioita ja intoleransseja aiheuttavista aineista ja tuotteista saa henkilökunnalta.
(EU-asetus 1169/2011) sekä lihan alkuperämaasta sähköisesti; myynti@asravintolat.fi.