Rakastu Saslikinklassikoihin ja uutuuksiin!

Tervetuloa nauttimaan Saslikin klassikoita!

Keittiömestarimme on poiminut listalle Saslikin rakastetuimmat klassikot vuosien varrelta. Näitä annoksia ovat vuosien saatossa nauttineet niin kuninkaalliset kuin kuuluisat rokkistaratkin ja vieraat ympäri maailman.

Saslikissa on tarjolla blinejä ympäri vuoden. Tule maistamaan blinejä, perinteisellä reseptillä jo vuodesta 1972! Saslikista saat myös harvinaista karhua.
Pääruoat tarjoillaan perinteiseen Saslikin tyyliin parilalta runsaiden lisukkeiden kera (juhlamenu tarjoillaan juhlavina lautasannoksina).

Ainutlaatuista Helsingissä:

*Kabinetit ilman tilavuokraa menun yhteydessä Lue lisää>>

*Trubaduuriesitykset ravintolasaleissa ja kabineteissa lauantai-iltaisin ja Trubaduurien ennakkoon tilattavat privaattimusiikkiesitykset  Lue lisää>>

*Tutustu alkuviikon tarjoukseen tiistaista torstaihin!

 – Olemme avoinna ti-pe 16-23, la 12-23

Pöytävarauksiin >> 

Tai ota yhteyttä >>

Keittiössämme on käytössä aito puuhiiliuuni

Ruoanvalmistuksessa käytetään aitoa puuhiiliuunia, joka tuo esiin lihojen ja kalojen parhaat maut. A la cartelta ja menuehdotelmista löydät rakkaudella valmistetut slaavilais-ranskalaisen keittiön parhaat palat!

MENUT 15.10. ALKAEN

Iivanan Menu 66,00

Punajuurigraavattua merilohta L,G
salaattisikuria, sitrusoliiviöljyä ja hapankermaa   
***
Iivanan miekka
L,G
Häränsisäfile, lampaanfile, pekoni ja adjikaa kahdella tavalla
(valmistetaan kahdelle tai useammalle henkilölle)
***
Veriappelsiini pot de crème
ja rosmariinicrumblea  L,(G)

 

Klassikkomenu 56,50

 * Tilattavissa myös kasvisversiona

Ukrainalaista bortštš-keittoa,
briossia ja smetanaa L,(G)
***
Repinin maustehärkä L,G
Paahdettu härän ulkofile, maustekurkku-paprikakastike ja pippurismetana
***
Uunijäätelö Katariina Suurelle L,(G)
Romanovin mansikoita, omenaa ja calvadossiirappia
(valmistetaan kahdelle tai useammalle henkilölle)

 Iivanan Menun ja Klassikkomenun pääruoat tarjoillaan parilalta runsaiden lisukkeiden kera:
mm. morkovcha-porkkanasalaattia, mausteista sipulisalaattia, paahdettuja punajuuria ja omenoita tillin kera, valkosipuli-sitruunapapuja, katajanmarjahapankaalia ja Saslikin yrtti-valkosipuliperunoita

Blinimenu 45,00

Saslikin kuohkea blini  L,(G)
perinteisellä reseptillä jo vuodesta 1972

Syö niin monta bliniä kuin jaksat, lisäblinit veloituksetta!

 Lisukkeet blinille 
Siianmätiä, smetanaa ja punasipulia L,G
Adjika-kreemillä täytettyä kananmunaa  L,G
Kylmäsavustettua merilohta M,G
Mustaherukkasilliä M,G
Piparjuurella maustettua katkarapuskagenia L,G
Pikkelöityjä kasviksia M,G
Valkosipulisuolakurkkua ja hunajaa M,G
Rosmariini-metsäsienisalaattia L,G
***
Veriappelsiini pot de crème L,(G)
ja rosmariinicrumblea 

Lisähintaan tilattavia:
Siianmäti 30 g +8,00, Muikunmäti 30 g +12,00, Lohenmäti 30 g +7,00, Kolmen mädin lajitelma 45 g +13,50, Merilevämäti 30 g (kasvis) +5,00. Muut lisätäytteet á +6,00
* Ennakkotilauksesta voit vaihtaa menun jälkiruoaksi ”Uunijäätelö Katariina Suurelle” lisähintaan +5,00

Saslikin Juhlamenu 120,00

est. 1972
(valmistetaan koko pöytäseurueelle,  
erityisruokavaliot huomioimme ennakkoilmoituksesta)

Amuse bouche
***
Kevyesti savustettua barbarie-ankanrintaa L,G
piparjuurituorejuustoa, tattaria, yrttisalaattia ja granaattiomenaa
*** 
Pikkublinit L,(G)
kolmea mätiä ja smetanaa
***
Savulohi-purjopelmenit L
punasipulia ja smetanaa
***
Paahdettua mustekalan lonkeroa L,G
hapokasta Rouille-kastiketta
***
Grillattua karitsan karetta L,G
Mureaa karitsan karetta makurasvalla, valkosipulikreemiä ja konjakki-dijonkastiketta
***
Uunijäätelö Katariina Suurelle L,(G)
Romanovin mansikoita, omenaa ja calvadossiirappia

Vegaaninen menu 44,00

 Ennakkotilauksesta viimeistään 1 vrk ennen tuloa

Ukrainalaista bortštš-keittoa VE
***
Rosmariiniglaseerattu vegaaninen ”tournedos”
ja bearnaisekastiketta VE,G
***
Bourbon-vaniljajäätelöä
ja oliiviöljyä VE,G

L=laktoositon M=maidoton VE=vegaaninen G=gluteeniton  (G)=ennakkotilauksesta gluteeniton

Saslikin Menuehdotelmat 15.10.2024 alkaen (pdf)
Saslikin Menuehdotelmat ja a la carte ajalle 27.-31.12.2024 (pdf)

Saslikin Juomalista (päivitykset mahdollisia) (pdf)

A LA CARTE 15.10. ALKAEN

Alkuruokia

Blini, smetana, sipuli, kananmuna ja  L, ennakkotilauksesta G                                                                

Siianmäti 30 g    22,00

Muikunmäti 30 g   26,00

Lohenmäti 30 g    20,00

Kolmen mädin lajitelma 45 g    29,00

Merilevämäti 30 g  kasvis   15,00

Kaviaari 30 g   Päivän hintaan

Herkkutatteja smetanassa Julienne ja paahdettua briossia L    14,50

Ukrainalaista bortštš-keittoa, briossia ja smetanaa L, (G)    12,50

Vorschmack perinteisin lisukkein L,G, sis. kalaa    14,00 / 25,00

Zakuska, alkupalat Saslikin tyyliin  26,00
(valmistetaan kahdelle tai useammalle henkilölle, hinta per henkilö)

Savulohi-purjopelmenit, punasipulia ja smetanaa L    16,00

Kevyesti savustettua barbarie-ankanrintaa 14,00
piparjuurituorejuustoa, tattaria, yrttisalaattia ja granaattiomenaa L,G                                    

Punajuurigraavattua  merilohta  13,50
salaattisikuria, sitrusoliiviöljyä ja hapankermaa  L,G

Suolakurkkua, akaasiahunajaa ja smetanaa L,G    10,50

Karhumaistiainen   L,G   19,00
Ylikypsää karhua (50 g) täyteläisessä karhuliemessä

Lämmin kokonainen valkosipulileipä kahdelle  L    9,00/kpl

Pääruokia

Lämpimän keittiön kulmakivi on aito puuhiiligrilli, jolla lihoihin ja kaloihin saadaan autenttinen maku.

Kaikki pääruoat tarjoillaan parilalta runsaiden lisukkeiden kera:
mm. Morkovcha porkkanasalaattia, mausteista sipulisalaattia, paahdettuja punajuuria ja omenoita tillin kera, valkosipuli-sitruunapapuja, katajanmarjahapankaalia ja Saslikin yrtti- valkosipuliperunoita


Hiillostettua meriahvenen fileetä
L,G     33,50 
vihreää adjikaa

Grillattua mustekalan lonkeroa
L,G    35,50 
hapokasta Rouille-kastiketta

Rosmariiniglaseerattu vegaaninen ”tournedos” VE,G    27,50
bearnaisekastiketta

Kanaa Kiev   L   29,50
Sitruuna-lehtipersiljavoilla täytetty rapea kananpojan filee

Gruusialainen shish kabob L,G     28,50
Mausteista karitsanjauhelihaa vartaassa, jugurttikastiketta ja
granaattiomenaa

Grillattua karitsan karetta L,G     37,50
Mureaa karitsan karetta makurasvan kera, valkosipulikreemiä ja
konjakki-dijonkastiketta

Repinin maustehärkä L,G    29,50
Paahdettua härän ulkofileetä, maustekurkku-paprikakastiketta ja
pippurismetanaa
Klassikko vuodesta 1972 

Iivanan miekka L,G  39,50
Häränsisäfileetä, lampaanfileetä, pekonia ja adjikaa kahdella tavalla
(valmistetaan kahdelle tai useammalle henkilölle, hinta per henkilö)
Klassikko vuodesta 1972 

Karhuerikoisuudet

Karhustroganov à la Saslik L,G   59,00
Haudutettua karhua, sieniä, paistisipulia ja suolakurkkua maukkaassa kastikkeessa

Karhunfilevarras brochette L,G    129,00
Savupekoniin käärittyä karhunfileetä ja konjakkikastiketta

Kysy henkilökunnalta muista päivän karhuerikoisuuksista.

Jälkiruokia

Uunijäätelö Katariina Suurelle L, (G)    14,50
Romanovin mansikoita, omenaa ja calvadossiirappia
(valmistetaan kahdelle tai useammalle henkilölle, hinta per henkilö)
Klassikko vuodesta 1972 

Veriappelsiini pot de crème L,(G)    13,00
ja rosmariinicrumblea

Papanasi L     14,00                                               
Romanialainen lämmin donitsijälkiruoka tuorejuustolla ja mustikkahillokkeella  

Bourbon-vaniljajäätelöä VE,G   8,00
ja oliiviöljyä

Saslikin a la carte 15.10.2024 alkaen (pdf) >>

Saslikin a la carte 27.-31.12.2024 (pdf)

UKRAINALAISIA MAKUJA

Rakkaat ystävät,
Olemme poistaneet valikoimistamme kaikki Venäjällä tuotetut tuotteet kannanottonamme sotatoimiin. Haluamme osoittaa suomalaisena perheyrityksenä tukea tarjoamalla ukrainalaisen keittiön ruokia, kuten kievinkanaa, blinejä ja borssikeittoa sekä ukrainalaista vodkaa ja olutta.
Yhdessä voimme auttaa, välittää ja vaikuttaa.

#autaukrainaa #suomalainenperheyritys #helpukraine #kievinkana #borssikeitto #stopwar #ravintolasaslik #asravintolat

Lisätietoja tarjoiltavista annoksista sekä allergioita ja intoleransseja aiheuttavista aineista ja tuotteista saa henkilökunnalta.
(EU-asetus 1169/2011) sekä lihan alkuperämaasta sähköisesti; myynti@asravintolat.fi.